Laden. Een ogenblik geduld.

Nederbeat

Nederbeat is muziek van Nederlandse bandjes die zijn beïnvloed door Engelse beatgroepen - het Nederlandse antwoord op de Britse Beat Boom uit de vroege sixties. De muziekstroming kenmerkt zich door puntige compacte liedjes, gespeeld met gitaar, bas en drums, geregeld aangevuld met het typische geluid van een elektronisch Farfisa of Philicorda orgel. De teksten, veelal gezongen in steenkolenengels, weerspiegelen trefzeker de tijdsgeest; rebels en ludiek.

Begonnen in de jaren 60 met bands als The Motions, Q65, Groep 1850, en The Golden Earrings, hebben deze Nederlandse groepen een enorme impact gehad op onze muziekcultuur en bij Caption Photo Gallery willen wij dit vieren met een unieke collectie beelden die we beschikbaar hebben als print.

Zoeken naar je beelden
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.