Legends

Het fotoarchief van ANP, met meer dan 100 miljoen beelden, zit vol met foto’s van beroemdheden uit het binnen- en buitenland.
De meeste foto’s zijn gemaakt voor publicaties in kranten, websites, tijdschriften, televisieprogramma’s en andere platforms voor redactionele publicaties. Een aantal collecties zijn voor Nederland werkelijk uniek, zoals het historische materiaal van Beeld en Geluid of het omroeparchief van Kippa. De meeste foto’s zijn dus ook niet geschikt voor ‘aan de muur’. De meerwaarde van een portret, geposeerd of niet geposeerd, zit in het magische moment zodat de foto blijft verwonderen en fascineren.
De andere meerwaarde kan zitten in de zeldzaamheid van een foto. Soms omdat een foto in een archief (van een fotograaf) wordt teruggevonden, soms omdat een foto uniek moment is (zoals de korrelige hand in hand foto van John de Rooy van Beatrix en Claus uit 1965, waarna zij hun verloving bekend moesten maken).  De 'legends' in Caption Photo Gallery zijn zorgvuldig uitgezocht, ofwel 'handpicked'.

Maar … uiteraard heb jij je eigen held, alter ego, persoonlijkheid met wie je 'iets hebt’. Geef aan ons door wie, dan sturen wij jou een persoonlijke selectie met foto’s die geschikt zijn voor een mooie vergroting. 

Deze collectie breiden we snel uit. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om de nieuwe selecties te zien.

Neem contact met ons op
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.