Laden. Een ogenblik geduld.

Performers of Kinshasa

Geïnspireerd door de film SYSTEM K, besloot Kris Pannecoucke zich te verdiepen in de wereld van de straatartiesten in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Straatartiesten maken daar levensgrote sculpturen van sardineblikjes, sigaret verpakkingen, tandpasta tubes, en nog veel andere vormen van “afval”.

In nauwe samenwerking met de street performers heeft Kris een serie van maar liefst 26 portretten gemaakt. Elk met hun eigen unieke verhaal achter de kostuums en de uitdagingen waar de artiesten in Kinshasa mee worstelen. Zo heeft GIRES KINDA GK een kostuum gemaakt van stropdassen, als protest op de wereld die wordt geregeerd door hebzuchtige mannen met stropdassen.


Of het kostuum van Falonne Mambu, gemaakt van gevonden elektriciteitskabels. Haar 'Electric Woman' kostuum vraagt aandacht voor het gebrek aan elektriciteit in het onveilige Kinshasa.

Deze serie van 26 beelden is nu beschikbaar bij Caption Photo Gallery.
Zoeken naar je beelden
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.