Fotograaf in beeld: Hans Dukkers

Hans Dukkers (1920-1985) fotografeerde vanaf 1947 mode. Daarin was hij voor Nederland een pionier en hij was erg inventief. Dukkers introduceerde het vak fotomodel, dat voorheen nog niet bestond.

Hans Dukkers (en niet Paul Huf) was vanaf de eerste helft van de jaren vijftig tot in de tweede helft van de jaren zestig de meest invloedrijke mode- en couturefotograaf in Nederland. Het bijzondere aan zijn fotografie was dat hij een modeopname wist om te vormen tot vrouwbeeld: de vrouw gemaakt door de kleding die haar omlijstte. Vanaf 1952 werkte hij voor de grote Amsterdamse couturiers zoals Dick Holthaus, Max Heijmans, Frank Govers en vooral Ferry Offerman.

Auteur Pauline Terreehorst vatte de betekenis van zijn fotografie samen met de zin: ‘Met Dukkers stond je met één been in het buitenland’ (uit Blondjes & Beauties, Voetnoot, 1996).
(Tekst: Maria Austria Instituut)

We hebben een selectie gemaakt uit zijn archief. Zoek je een andere foto van Hans Dukkers voor aan je muur? Laat het ons weten en we gaan voor je op zoek.

Neem contact met ons op
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Verstuur

Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.