Fotograaf in beeld: Warren Richardson

Misschien heb je zijn naam weleens gehoord: Warren Richardson. Warren is een Australische fotojournalist. In 2016 won hij de World Press Photo met zijn indringende zwart-wit foto van een man met een kind bij een prikkeldraadhek aan de grens van Servië en Hongarije.

Het echte verhaal
Warren wil met zijn fotografie het echte verhaal vertellen. Volgens hem kan dit niet zonder je onder te dompelen in de wereld van de gefotografeerde persoon. Zo leefde hij lange tijd op straat in Oslo tussen de zwervers en drugsverslaafden. In Engeland ging hij nog een stapje verder en schreef hij zich in als 'homeless'. Hij kwam erachter hoe het was om niet de luxe te hebben van een douche, een maaltijd en inkomen.

Warren fotografeert vooral de misstanden in de wereld: verslaving, dakloosheid, de vluchtelingencrisis. Hij leert de personen die hij fotografeert kennen en onderhoud het contact: dat zorgt voor persoonlijke en heftige foto's.

Documentaire
Sinds 2015 is Warren onder contract bij Hollandse Hoogte (onderdeel van het ANP). Samen met de collega's van Hollandse Hoogte en ANP heeft Warren zijn foto's van de afgelopen jaren uitgezocht en voorzien van omschrijvingen. Het bijzondere verhaal van Warren en zijn werk zijn te zien in een korte documentaire, bekijk deze hieronder.


We hebben een selectie gemaakt uit zijn archief. Zoek je een andere foto van Warren voor aan je muur? Laat het ons weten en we gaan voor je op zoek.

Neem contact met ons op
Voor het goed functioneren van deze website zijn alleen functionele cookies nodig. Er worden geen tracking cookies gebruikt.

Gebruik

Geef hieronder aan waarvoor je het item gaat gebruiken.

Je hebt nog geen gebruik ingevuld.

Downloaden is momenteel niet mogelijk, meest waarschijnlijk omdat je niet meer ingelogd bent. Controleer of je nog ingelogd bent en probeer het nogmaals.Verstuur

Bedankt voor het invullen van het gebruik. Druk op de knop hieronder om je beelden te downloaden.

Download

Download Zip-bestand

Een ogenblik geduld alsjeblieft, je zipbestand wordt nu aangemaakt.


Je beelden worden klaargezet. Je ontvangt een e-mail met een link waarmee je het zip-bestand kunt downloaden. Dit proces kan een paar minuten in beslag nemen.

Er is een fout opgetreden. Je zip-bestand kon niet worden gegenereerd.